Loading...

Automatische afdekkingen voor uw zwembad

Bij Funny Pool bent u tevens aan het juiste adres voor automatische afdekkingen te Kalmthout.Hierbij maken wij gebruik van de merken T&A, Aquadeck en Starline.

T&A Rolluiklamellen

AquaTop biedt het meest uitgebreide gamma aan lamellenafdekkingen op de Europese markt: afmetingen tot 12,5 x 50 meter, verschillende aandrijvingen, vele inbouwmogelijkheden en opties.

 • Hoogwaardig roestvast staal 316L
 • Keuze uit elektrische motoren op 24V veiligheidsspanning en hydraulische motoren
 • Gebruiksvriendelijke sturing met LCD-scherm en ‘plug-and-play’ afstandsbediening voor optimaal comfort

AquaTop lamellen zijn verkrijgbaar in PVC alsook in polycarbonaat met verhoogde UV-bestendigheid. Polycarbonaat lamellen zijn veel beter bestand tegen extreme weersomstandigheden dankzij de superieure eigenschappen van dit materiaal. Deze duurzame PC lamellen zijn verkrijgbaar in de transparante versie, de solar versie en de versie met aluminium look.

Deze lamellen bestaan ook als SOLAR variant met een transparante toplaag en een zwarte onderlaag om zonnestralen optimaal te absorberen. Deze ecologische zwembadverwarming die uw zwembadwater gemiddeld met 4 à 8 °C kan opwarmen is niet enkel goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.  De zonnestralen gaan door de bovenste, doorzichtige laag. De onderste, zwarte laag wordt opgewarmd. Deze opwarming wordt versterkt door het serre-effect tussen de twee lagen. Aangezien de lamel op het water drijft wordt de warmte snel doorgegeven aan het zwembadwater!

Aquatop is heel stevig en heeft een groot draagvermogen. U kan kiezen uit een uitgebreid kleurenpallet en de SOLAR versie biedt u een langere levensduur. Bovendien krijgt u 2 jaar garantie erbovenop!

AquaGuard, de perfecte combinatie

 • Totale veiligheid: draagt het gewicht van meerdere volwassenen
 • Comfort: automatische afdekking
 • Energiebesparing: geen verdamping
 • Netheid: Geen vuil in het bad: AquaGuard sluit 100% af, geen algen, minder afbraak van actieve chloor door UV.
 • Het AquaGuard zeil bestaat uit een gewapende PVC-folie, verkrijgbaar in verschillende kleuren.  
 • Hydraulische aandrijving. Mechanisme uit hoogwaardig RVS.
 • AquaGuard is een afdekking die gemakkelijk het gewicht kan dragen van meerdere volwassenen.
 • Conform de Franse norm NF P 90-308. 
AquaGuard zwembad afdekking

Spaflex thermische afdekking

Een automatische afdekking zorgt voor een snelle en gemakkelijke bediening wat de toegang tot uw spa nog eenvoudiger maakt. In een heerlijke ontspanningsruimte is de spa het toppunt van wellness. Een automatische afdekking is dan ook een onmisbare optie die u comfort en gemak in onderhoud biedt doorheen de jaren.T&A ontwikkelde een afdekking geïntegreerd in de constructie, of opgebouwd voor reeds bestaande spa’s. Dit systeem werkt zeer gemakkelijk met behulp van een sleutelcontact. In slechts 20 seconden wordt uw spa geopend of gesloten.

De afdekking wordt geïnstalleerd in een ruimte achter de Spa. Om de esthetiek van de integratie te bevorderen is het mogelijk om de afwerking aan te passen aan de omgeving (steen, tegel, hout,…). De afdekking wordt bediend met een sleutelschakelaar gedurende de hele operatie. De werking is eenvoudig: een hydraulisch mechanisme drijft de oprolas aan. De afdekking loopt door twee rails wat zorgt voor een perfecte netheid. Het zeil is een samenstelling van een versterkt membraan dat gelast wordt op een isothermisch textiel. Dit zal het warmteverlies beperken en de netheid van de Spa behouden.

Thermische afdekking SpaFlex

Aquadeck®: Hoogwaardige lamellen zwembadafdekking

De elegante zwembadafdekkingen van Aquadeck® zijn opgebouwd uit hoogwaardige lamellen. De lamellen vormen een veilige, elegante en duurzame afdekking voor uw zwembad. Door een innovatief geautomatiseerde manier van afdichten zorgen we ervoor dat de luchtvochtigheid in de lamellenkamers tijdens de productie tot een minimum wordt gereduceerd. Hierdoor ontstaat er bij gebruik minder condensvorming in de lamellenkamers.

Kleuren lamellen voor zwembadafdekking: door wijzigingen in de wettelijk verplichte samenstelling van PVC en Polycarbonaat kunnen kleur nuances ontstaan. Bij nalevering van lamellen kunnen hierdoor kleurverschillen ontstaan.

Een Aquadeck® lamellen zwembadafdekking bestaat uit losse PVC-lamellen of polycarbonaat- lamellen. De PVC-lamellen zijn van de hoogste kwaliteit PVC. De polycarbonaat-lamellen zijn slagvaster en hebben een nog langere levensduur.

Solar-lamellen winnen de laatste jaren sterk aan populariteit. De belangrijkste toegevoegde eigenschap van de solar-lamellen? Ze maken optimaal gebruik van zonnewarmte. De solar-lamellen hebben een transparante bovenlaag die zonnewarmte doorlaten. In combinatie met de zwarte onderlaag – die warmte vasthoudt – profiteren de solar-lamellen optimaal van de zon. De solar-lamellen geven deze zonnewarmte af aan het water. Solar-lamellen zorgen zo voor een milieubewuste waterverwarming. Door de toepassing van duurzame solar-lamellen is het elektrisch verwarmen van het zwembad (nagenoeg) overbodig. Bovendien verlengen de solar-lamellen het zwemseizoen.

LET OP: Er zijn aanbieders die claimen een solar-lamel aan te bieden zonder dat deze over een transparante bovenzijde beschikken. Laat u niet misleiden!

De lamellen voor de zwembadafdekking zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. Voor elke gewenste stijl en ambiance is een passende zwembadafdekking beschikbaar. De PVC-lamellen zijn verkrijgbaar in wit, transparant, solar, blauw, crème en grijs. De polycarbonaat-lamellen zijn beschikbaar in transparant en solar. 

AquaDeck lamellen
AquaDeck lamellen

Starline - Roldeck zwembadafdekking

 • Voldoet aan de veiligheidsnorm NF P90-308
 • Energiebesparend tot 70% en dus milieuvriendelijker
 • Een grote variëteit ROLDECK® lamellen en - systemen
 • Geschikt voor vrijwel elk nieuw of bestaand zwembad
 • De hoogste kwaliteit Polycarbonaat en PVC
 • Gebruiksvriendelijk
 • Geautomatiseerd (evt. met afstandsbediening)

De door Starline geproduceerde zwembadafdekkingen en systemen van het geregistreerde merk ROLDECK® staan al decennia lang bekend om de betrouwbare kwaliteit. Het assortiment ROLDECK® lamellen bestaat uit 13 varianten met elk verschillende kenmerken. Door de diverse in- en opbouwmogelijkheden zijn ROLDECK® systemen helemaal aan uw situatie aan te passen. Uw wensen of eisen en de factoren ter plaatse, bepalen namelijk welke ROLDECK® zwembadafdekking het meest geschikt is voor uw zwembad. Zo kan Starline u altijd een geschikte zwembadafdekking bieden die past in elke situatie.

Roldeck Polycarbonaat lamellen
Roldeck PVC lamellen
STAVENDEKZEIL/VEKTRO AFDEKKING Wij adviseren steeds een zwembad zo veel mogelijk afgedekt te houden als er geen gebruik van gemaakt word. UV-licht krijgt hierdoor geen kans, het zwembad zal hierdoor minder producten verbruiken en de kans op algvorming neemt ook af. Al deze eigenschappen vindt u ook terug in een stavendekzeil. Een stavendekzeil is een proper, veilig en één van de meest economische manier van zwembadafdekkingen. - Geschikt voor zwembaden tot 6 x 12 m - Ondoorzichtig zeil, het beschermt uw zwembad in alle seizoenen tegen vervuiling. - Openen en sluiten nemen amper 2 minuten in beslag. - Volgens Franse veiligheidsnorm NF P 90-308 In Frankrijk moeten sinds 1 januari 2006 alle stavendekzeilen voldoen aan de veiligheidsnorm NF P 90-308 norm. Een stavenafdekking van bij ons voldoet hier steeds aan. In deze norm zijn een aantal zaken opgenomen: Het moet ontworpen zijn om onderdompeling te voorkomen van een kind jonger dan 5 jaar wanneer het is aangespannen. Een kind mag niet onder het deken kunnen komen. Een zeildoek mag niet meer dan 10 cm tussen elke sluiting oplichten. Het mag niets bevatten dat kinderen kan verwonden die proberen het te manipuleren, of het nu gaat om knippen, steken, vastlopen, verstikken of wurgen. Het moet bestand zijn tegen de doorgang van een volwassene van 100 kg. Bevestigingssystemen voor strandafdekkingen mogen geen letsel of vallen aan het kind veroorzaken. Ze mogen niet meer dan 25 mm boven het strand uitsteken. Na te zijn geschokt met een gewicht van 50 kg, mag de verankeringsvoorziening op het strand niet worden beschadigd.

STAVENDEKZEIL / VEKTRO AFDEKKING

Wij adviseren steeds een zwembad zo veel mogelijk afgedekt te houden als er geen gebruik van gemaakt word. UV-licht krijgt hierdoor geen kans, het zwembad zal hierdoor minder producten verbruiken en de kans op algvorming neemt ook af. Al deze eigenschappen vindt u ook terug in een stavendekzeil. Een stavendekzeil is een proper, veilig en één van de meest economische manier van zwembadafdekkingen. - Geschikt voor zwembaden tot 6 x 12 m - Ondoorzichtig zeil, het beschermt uw zwembad in alle seizoenen tegen vervuiling. - Openen en sluiten nemen amper 2 minuten in beslag. - Volgens Franse veiligheidsnorm NF P 90-308 In Frankrijk moeten sinds 1 januari 2006 alle stavendekzeilen voldoen aan de veiligheidsnorm NF P 90-308 norm. Een stavenafdekking van bij ons voldoet hier steeds aan. In deze norm zijn een aantal zaken opgenomen: Het moet ontworpen zijn om onderdompeling te voorkomen van een kind jonger dan 5 jaar wanneer het is aangespannen. Een kind mag niet onder het deken kunnen komen. Een zeildoek mag niet meer dan 10 cm tussen elke sluiting oplichten. Het mag niets bevatten dat kinderen kan verwonden die proberen het te manipuleren, of het nu gaat om knippen, steken, vastlopen, verstikken of wurgen. Het moet bestand zijn tegen de doorgang van een volwassene van 100 kg. Bevestigingssystemen voor strandafdekkingen mogen geen letsel of vallen aan het kind veroorzaken. Ze mogen niet meer dan 25 mm boven het strand uitsteken. Na te zijn geschokt met een gewicht van 50 kg, mag de verankeringsvoorziening op het strand niet worden beschadigd.

Funny Pool Kalmthout - Automatische afdekkingen
Rolluik onder stenen
Funny Pool Kalmthout - Automatische afdekkingen
Funny Pool Kalmthout - Automatische afdekkingen
Funny Pool Kalmthout - Automatische afdekkingen
Funny Pool Kalmthout - Automatische afdekkingen
Funny Pool Kalmthout - Automatische afdekkingen
Funny Pool Kalmthout - Automatische afdekkingen
Funny Pool Kalmthout - Automatische afdekkingen
Funny Pool Kalmthout - Automatische afdekkingen
Funny Pool Kalmthout - Automatische afdekkingen
Funny Pool Kalmthout - Automatische afdekkingen
Funny Pool Kalmthout - Automatische afdekkingen
Funny Pool Kalmthout - Automatische afdekkingen
Funny Pool Kalmthout - Automatische afdekkingen
Funny Pool Kalmthout - Automatische afdekkingen
Funny Pool Kalmthout - Automatische afdekkingen