Loading...

Lotus Fresh : onderhoudsproducten voor uw jacuzzi

Lotus Fresh voor kristal helder water in whirpools en zwemspa´s. Met de waterbehandeling van Lotus Fresh heeft u géén enkel ander product nodig voor zuiver water.

Waarom Lotus Fresh gebruiken in uw spa of zwemspa?

Lotus Fresh is een innovatieve waterbehandeling, 100% biologisch en bv. zonder enig chloor, om het water van uw spa of zwemspa, helder en zuiver te houden. Lotus Fresh reinigt het water en verwijdert overtollig kalk, anaerobe bacteriën, pathogene kiemen, Legionella en andere watervreemde stoffen.

Lotus Fresh zorgt voor zacht water en zorgt er zo voor dat kalk geen oorzaak is van een geprikkelde huid. Er doen zich geen huidirritaties voor. De huid droogt niet uit en behoudt haar eigen natuurlijke biologische bescherming.

Lotus Fresh zorgt er zo ook voor dat pompen en verwarmingen niet verkalken wat de levensduur van deze merkelijk verlengt en zo onvoorziene kosten voorkomt. Kalk is vaak ook de oorzaak van slecht werkende massage jets, een verkleuring van de kuip en verkalking van leidingen.

Hoofdkussens en afdekking gaan niet meer ruiken en gaan merkelijk langer mee omdat ze niet meer aan de agressieve dampen van een desinfectiemiddel bloot staan. Uw huid en/of uw badgoed gaan ook niet meer ruiken naar een desinfectiemiddel. Het spa of zwemspa water hoeft niet meer om de 2 of drie maanden gewisseld worden en kan probleemloos langer dan een jaar behouden blijven wat tijd, geld én het milieu bespaart.

Welke waterproblemen kan u hebben bij een spa of zwemspa ?

Water van een whirlpool of zwemspa wordt op verschillende manieren verontreinigd o.a. door transpiratie, huidschilfers en crèmes, haren e.a. Deze rijkelijke voor handen verontreinigingen gaan samen met het warme water ervoor zorgen dat o.a. bacteriën zich optimaal kunnen vermeerderen. Enkel een filter kan deze microscopische verontreinigingen niet uit het water halen.

Om het water zuiver te houden worden vaak chemische middelen ingezet zoals o.a. chloor, actief zuurstof... Deze producten zorgen voor oxidatie van de gedode bacteriën en kiemen. Door deze oxidatie wordt echter ook het water zelf zwaar beschadigd en verliest het zijn van nature aanwezige zelfreinigende kwaliteiten onherroepelijk.

Ook gaan deze desinfectiemiddelen niets doen aan biofilm, een mengeling van allerhande bacteriën en kalk, in o.a. de leidingen. Biofilm is sterker dan deze desinfectiemiddelen en zorgt ervoor dat men steeds meer en meer desinfectiemiddel moet gebruiken om deze biofilm toch enigszins onder controle te houden.

Gelijktijdig wordt het water steeds agressiever voor de huid, verliest het zijn natuurlijke stabiliteit en dreigt steeds sneller te wisselen in een troebel en/of niet fris ruikend water. Daarom wordt men geacht elke twee/drie maanden het volledige water te wisselen om deze cyclus weer te starten. Deze cyclus gaat echter ook steeds moeilijker en korter worden omdat de biofilm maar blijft aangroeien.

Hoe werkt Lotus Fresh?

Door de unieke samenstelling én zijn natuurlijke werkwijze houdt Lotus Fresh uw whirlpool of zwemspa water helder, van nature uit levendig én stabiel.

Lotus Fresh onderscheidt water en watervreemde moleculen én gaat alles wat watervreemd is inkapselen. Verontreiniging én watervreemde stoffen worden nu filtreerbaar.

Door eenvoudig de filtert te reinigen verwijdert men deze. Een Lotus Fresh waterbehandeling vraagt géén enkele toevoeging van chemicaliën zoals bv. Chloor!

Lotus Fresh gaat ook opgeloste watervreemde stoffen zoals bv ijzer, Calcium, koper, maangaan verwijderen door de molecuulstructuur van deze gedeeltelijk te veranderen. Lotus Fresh zorgt dat ook de biofilm niet aangroeit én de bestaande biofilm verwijdert wordt.

Deze unieke werking van Lotus Fresh verklaart het kristalheldere en geurloze water dat vlot langer dan een jaar in de spa of zwemspa behouden kan blijven. Lotus Fresh zorgt dat u kan baden in bronwater.

Hoe Lotus Fresh te gebruiken?

Nog nooit was een waterbehandeling voor een spa of zwemspa zo eenvoudig! Slechts één vloeistof én u hoeft niets meer te meten!

  • Géén andere producten gebruiken.
  • Voor gebruik steeds de fles héél goed schudden.
  • Bij het vullen 120ml/m3.
  • Daarna wekelijks 70ml/spa.

Omdat niet het aantal m3 telt voor de waterbehandeling van Lotus Fresh maar de hoeveelheid verontreiniging, kan men probleemloos de wekelijkse hoeveelheid aanpassen aan het eigen gebruik d.w.z. men mag de wekelijkse hoeveelheid elke week verminderen met 10ml tot bv 20ml/week. Opgelet, wanneer het water wit kleurt na de wekelijkse toevoeging wil dit zeggen dat de hoeveelheid te weinig is en moet men 10ml extra toevoegen.

Funny Pool Kalmthout - Lotus Fresh onderhoudproducten
Funny Pool Kalmthout - Lotus Fresh onderhoudproducten
Funny Pool Kalmthout - Lotus Fresh onderhoudproducten
Funny Pool Kalmthout - Lotus Fresh onderhoudproducten