Verwarming

Verwarming voor u zwembad

In ons gamma hebben we ondermeer Zodiac,pentair,ecco en de Heat Prefector voor de verwarming te Kalmthout van uw zwembad.
Vraag ons naar meer informatie over deze producten!

 


In ons assortiment kan u ook de Pahlen RVS warmtewisselaar  en de gasheater terugvinden. Door deze wisselaar wordt zwembadwater verwarmd door het water van de centrale verwarming.


Als laatste kan u opteren voor zonnepanelen. Deze werken als zonneboiler en warmtewisselaar om het zwembadwater op te warmen. Op een zonnige dag kan u tot 6 graden temperatuurwinst halen.
EPDM rubber is vorstbestendig en heeft een levensduur van meer dan 10 jaar.

Met het expansieventiel zal de hoge druk verlaagd worden naar de oorspronkelijke lage druk. De koelvloeistof gaat weer naar de verdamper waar het proces opnieuw begint.

Een warmtepomp op elektriciteit


Geniet nu langer van een verwarmd zwembad met lagere kosten dankzij de Pentair Etemp warmtepomp. Deze is gebruiks- en milieuvriendelijk en heeft een meertalige LCD bediening. Dankzij de AutoSet functie wordt uw zwembadtemperatuur op het gewenste peil gehouden.

De werking van warmtepompen:

--> Een warmtepomp bestaat uit 4 hoofdcomponenten die samen een hermetisch gesloten proces laten plaatsvinden.

 

UltraTemp-E-Warmtepomp

 • Sterke prestaties en hoge efficiëntie
 • Beter voor het milieu
 • Standaard met meer functionaliteit dan gelijk welke andere
 • De UltraTemp-E warmtepomp is standaard voorzien van Autoset(™) Temperature Control. Die meet de temperatuur van het water en schakelt de pomp automatisch in en uit, los van de tijdsturing, om het op de gewenste temperatuur te houden. De ultieme, gemakkelijke en automatische sturing.
 • De warmtepomp UltraTemp is voorzien van de befaamde Daikin ScrollⓇ Compressor,
 • die efficiënter, betrouwbaarder en stiller is en een langere levensduur heeft dan gelijk welke pistoncompressor.
 • De warmtepompen van Pentair maken gebruik van het door het EPA erkende en milieu- en ozonlaagvriendelijke koudemiddel R-410A
 • Eco Select -milieulabel
 • De volledig van titanium gemaakte warmtewisselaar garandeert een corrosievrije werking voor een extra lange levensduur en een uitstekende verhouding prijs-kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk lcd-scherm
 • Automatische ontdooiingsfunctie: pomp kan blijven werken tot een temperatuur van maar liefst -3°C
 • Perfect te combineren met IntelliPoolⓇ Automation Systems
 • IntelliPoolⓇkan vanop afstand de UltraTemp-E aansturen en bewaken
 • Corrosiebestendige kast van kunststof voor een lange levensduur
 • Corrosiebestendige "blue fin" verdamper.

Een warmtepomp is zonder twijfel de beste keuze als u een zwembad wilt verwarmen. Waarover ook geen twijfel bestaat, zijn de toonaangevende prestaties en verhouding prijs-kwaliteit van de compleet uitgeruste UltraTemp-E-warmtepomp. Neem vandaag nog contact op met ons, wij vertellen welk model geschikt is voor uw zwembad

 


Een verdamper (warmtewisselaar)

Hierin bevindt zich een goedgekeurde koelvloeistof onder lage druk met een laag kookpunt.
De buitenlucht verwarmt de vloeistof. Als de vloeistof de compressor bereikt ontstaat een gasfase (damp).


 

Gasverwarming

MasterTemp verwarmer

 • Snel, efficiënt, compact, geruisloos, veilig en milieuvriendelijk
 • Erg compact ontwerp
 • Het systeem werkt met een bijzonder efficiënt mengsel van gas en lucht, dat op voorhand samengesteld wordt, zodat de MasterTemp verwarmer snel opwarmt. Geen lange wachttijden voor u van uw zwembad of bubbelbad kunt genieten.
 • Comfort en zuinigheid
 • MasterTemp verwarmers zijn gebouwd om bijzonder geruisloos te werken en produceren geen storende achtergrondgeluiden wanneer u in uw vrije tijd van uw zwembad geniet.
 • Goed zichtbare, roterende en digitale display: bedieningselementen staan centraal en vooraan
 • Met een warm-oppervlakontsteking (geen waakvlam) en drukknoppen, is de MasterTemp verwarmer even eenvouding te bedienen als uw verwarmingssysteem thuis. Bovendien maken de gebruiksvriendelijke indicatielampjes het bijzonder eenvoudig om het syteem te bedienen en in het oog te houden.
 • De stevige, roestvrijze behuizing in composietmateriaal beschermt tegen hitte en tegen weer en wind.
 • Kenmerken veilige werking: een waterdrukschakelaar merkt wanneer de pomp draait om overhitting te voorkomen, limietschakelaars schakelen de verwarmer uit wanneer de watertemperatuur haar limietwaarden (fabrieksinstelling) bereikt. Bij onderhoud kan de gastoevoer manueel uitgeschakeld worden, en een schoorsteensensor voorkomt op zijn beurt eveneens overhitting.
 • Milieuvriendelijk, de MasterTemp verwarmer is gecertificeerd voor lage NO- emissies en doet het op dat vlak beter dan de industrienormen.
 • Goedgekeurd voor installatie op een brandbaar oppervlak.

De MasterTemp verwarmer heeft het Eco Select label gekregen. Dat wijst erop dat dit één van onze "groenste" en meest efficiënte uitrustingen is.


Zonnepanelen

Zonnepanelen of zonnekollektoren zijn zo eenvoudig

Een simpel principe warmee nagenoeg niets kan misgaan. Als er voldoende zon is wordt het zwembadwater door de kollektoren gepomp. Het water komt verwarmd terug in het zwembad.De kollektoren zijn eenvoudig van constuctie en kunnen negenoeg op elke maat worden geleverd. 

1. Het product is een systeem waarbij het zwembadwater door een geëxtrudeerde strip in synthetisch rubber (EPDM of silicone) stroomt. De rubber is hitte- en koudebestendig, men mag de rubberen collectoren laten bevriezen terwijl ze vol water zitten. Het materiaal veroudert zo goed als niet onder invloed van UV (zon) of andere atmosferische omstandigheden. Men mag op een levensduur van 50 jaar rekenen. Wanneer het correct behandeld wordt, zal het zwembadwater de zonnepanelen niet beschadigen. Het water wordt verdeeld in de verschillende kanalen door verzamelbuizen in zwart ASA: deze kunststof is zeer goed UV-bestendig en gaat langer mee dan PVC. De verzamelbuizen worden onderling gekoppeld d.m.v. een snelkoppeling met o-ring

2. Dimensionering Op een hete zomerdag bestookt de zon ons met ongeveer 1000 W per vierkante meter. Deze waarde geldt voor België, U.K., NL, … Gaat men zuidelijker, dan is de zon krachtiger. Meer naar het Noorden neemt de kracht af. Van deze 1000 W kunnen we met de zonnecollectoren ongeveer 850 W opvangen afhankelijk van de omgevingstemperatuur, wind en andere factoren. Meestal moeten we het echter met minder zon stellen. Voor het dimensioneren van zonnecollectoren voor een zwembad kijken we niet naar de heetste periode wel naar het voorjaar en de herfst. Immers dan kunnen we de warmte in het zwembad het best gebruiken. De nachten zijn kouder, de zon is schaarser en minder krachtig (staat lager).